Повечето хора искат сияйна, чиста кожа, но здравето й  включва

...
Повечето хора искат сияйна, чиста кожа, но здравето й  включва
Коментари Харесай

Дерматолози развенчават 9 мита за грижа за кожата

Повечето хора желаят сияйна, чиста кожа, само че здравето й  включва доста повече от това просто да наподобява ужасно.

Кожата ви е най-големият и най-видим орган в тялото ви. Някои може да мислят, че това улеснява грижите, само че доста хора към момента следват остарели практики и имат вяра на погрешна информация.

„ Повечето легенди са основани преди години от хора с лимитирани научни знания “, споделя Гмирек. " Те ни се предават като деца от нашите доверени близки. "

1. Мит: Има един универсален метод да получите блестяща кожа

Има някои основи на грижата за кожата, които всеки би трябвало да следва, като измиване на лицето, носене на слънцезащитен крем и потребление на овлажнител. Но без значение какъв брой огромна е вашата рутинна грижа за кожата , генетиката играе огромна роля за външния тип на кожата ви, засягайки всичко - от акне до бръчки.

„ Точно както хората имат разнообразни видове тяло, по този начин също имат разнообразни видове кожа “, споделя доктор Хелия Ераги, сертифициран от борда кожен лекар в Нюпорт Бийч, Калифорния. " Поради тази причина една и съща рутинна грижа за кожата може да не е подобаваща за всички. "

2. Мит: Трябва да измивате лицето си с гореща вода.

Що се отнася до измиването на лицето, нежното е най-добре, споделя Ераги. Американската академия по дерматология (AAD) предлага да се употребява нежно почистващо средство и хладка вода и да се заобикаля търкането, което може да раздразни кожата.

3. Мит: Слънцезащитният артикул ви би трябвало единствено до момента в който сте навън.

Носенето на SPF от 30 или по-висока би трябвало да бъде всекидневен табиет, споделя Ераги. Не единствено сме изложени на слънчева светлина, даже когато прекарваме по-голямата част от дните си на закрито, само че ново проучване демонстрира, че изкуствената синя светлина от компютри и телефони също може да състарява кожата ни. 

4. Мит: Хората с тъмна кожа не се нуждаят от слънцезащитни артикули.

Всички, в това число хората с по-тъмен звук на кожата, би трябвало да носят слънцезащитни артикули, споделя Ераги. Тъмната кожа е по-малко податлива на изгаряне, само че не е ваксинирана против увреждане от слънцето. Слънцезащитният крем би трябвало да се ползва още веднъж на всеки 2 часа, без значение какъв брой светла или тъмна е кожата ви. 

5. Мит: Хората с мазна кожа не би трябвало да хидратират.

AAD предлага хората с мазна кожа да се овлажняват всекидневно. Ераги споделя, че хората с мазна кожа би трябвало да изберат по-лек овлажнител и да нанасят по-малко количество, само че в никакъв случай да не го пропущат.

„ Трябва да употребявате някакъв овлажнител, с цел да поддържате кожата си уравновесена и подхранена “, споделя тя. Тя предлага да се ползва овлажнител най-малко един път дневно.

6. Мит: Можете да намалите размера на порите си.

Размерът на порите ви се дефинира от генетиката и е обвързван с етническата принадлежност, споделя Ераги. Тези с маслинов загар и по-тъмна кожа нормално имат по-големи пори. Някои артикули могат краткотрайно да свият порите, само че няма да разрешат казуса дълготрайно, споделя Ераги.

7. Мит: Яденето на мазна храна предизвиква акне.

На всеки, който се е борил с акне, евентуално е било казано да огледа диетата си, само че AAD не предлага диетични промени за ръководство на положението, споделя Gmyrek. Това е по този начин, тъй като проучванията демонстрират, че диетата има дребен резултат върху акнето. Всъщност единствената храна, обвързвана с развиването на акне е млякото.

8. Мит: Липсата на сън води до кръгове под очите.

Вашите гени, а не количеството сън, което сте имали неотдавна, по-вероятно способстват за тъмни кръгове под очите, споделя Гмирек. Тя показва малко изследване от 2015 година, което открива, че положителните спящи имат по-добро изцяло здраве на кожата, само че няма връзка сред неприятния сън и кръговете под очите. 

Сините вени под очите също могат да причинят тъмни кръгове. Хиперпигментацията заради по-напреднала възраст, хроничното търкане на очите от тези с алергии или като генетична линия способстват за тъмнината под очите.

9. Мит: Можете да получите витамин D единствено от слънцето.

Въпреки че тялото може да получи витамин D от слънчева светлина, това носи риск от увреждане на кожата, в това число рак на кожата, споделя Gmyrek.

Вместо това тя предлага да си набавяте витамин D от храни като сьомга, богати на хранителни субстанции, или като приемате добавка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР